Oester met olijfolie en whisky!

De meeste mensen gebruiken olijfolie alleen voor dressings en koude toepassingen. Maar dit is lang niet het enige waarvoor olijfolie gebruikt kan worden. In de olijfolie producerende landen en een toenemende populatie daarbuiten, gebruikt men goede olijfolie om mee te koken, te bakken en te braden. 

Waarom?Simpelweg omdat olijfolie 1 van de gezondste oliën is. Lees het 7 landen onderzoek - Kreta heeft de gezondste mannen: http://www. voedingswaardetabel.nl/nieuws/14/het-eiland-kreta-en-gezonde-voeding

Zie hier de gezondheidswaarde van vetten: http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/

Bronvermeldingen: voedingswaardetabel

Gebruik

Pure Olive Oil & Prime Olive Oil zijn te gebruiken in zowel koude als warme gerechten.

Heerlijk om brood in te dippen, in salade, groente, pasta, vinaigrette, tapenade, sauzen en over carpaccio.
Over vis, als marinade bij de BBQ, over wild en gevogelte.

Een op de huid gebakken vis in onze olijfolie is een krokante delicatesse! Een stukje vlees wordt mooibruin en blijft sappig als het wordt gebakken in combinatie met olijfolie en geklaarde boter.

Probeer eens - (Roseval) aardappeltjes met rozemarijn, sjalotten,knoflook en olijfolie met zeezout uit de oven!

Tip voor warme toepassing: marineer het gerecht met olijfolie. Verwarm de pan, voeg olijfolie toe met een snufje zout en bak het gerecht op middelmatig vuur. Zout zorgt voor minder spetteren.

Het Rookpunt

Een belangrijk gegeven is het Rookpunt. Dit is de temperatuur waarbij de olijfolie begint te ontbinden. De olijfolie begint dan te roken of te branden en geeft het voedsel een onplezierige smaak.

Bij bakken en braden varieert de temperatuur tussen 160-180˚C. Ligt het rookpunt hoger dan 180˚C en blijft de olijfolie goed van reuk en van smaak dan is de deze geschikt voor (roer) bakken en braden.

Pure Olive Oil& Prime Olive Oil  - een verrijking voor gerechten!